www.familiaempresaria.com  
 

imprimir

Newsletter núm.10 - Març de 2010

 
 

‘EL CLUB’ ES DESPLAÇA PEL TERRITORI CATALÀ

CALENDARI DE TROBADES DE 'EL CLUB'

Nou full de ruta per a la Pime Familiar:

Estratègies de la família empresària en l’escenari actual

Del calendari que tenim previst per apropar-nos a tot el territori català, ja hem realitzat dues sessions a Igualada, a la seu de l’UEA, i Tarragona a la Universitat Rovira i Virgili. Ambdues amb molt bona acollida dels assistents i de les entitats organitzadores.

A continuació us recordem les poblacions que visitarem perquè en reserveu la vostra plaça abans no s’exhaureixin.

Esteu convidats a assistir-hi prèvia inscripció gratuïta:

ASSOCIACIÓ D’EMPRESARIS ALT URGELL - AEAU
DATA: dimecres, 10 de març a les 19:00h
ADREÇA: Consell Comarcal de l'Alt Urgell

Pg. Joan Brudieu, 15 - 25700 La Seu d'Urgell

INSCRIPCIÓ: torrentidedeu 93 487 38 38

CAMBRA DE COMERÇ DE GIRONA - UNIVERSITAT DE GIRONA
DATA: dijous, 18 de març de 10:00 h a 13:30 h
ADREÇA:
Parc Científic i Tecnològic de la UdG a Girona

Auditori Sala 3 - Edifici Giroemprèn

INSCRIPCIÓ: torrentidedeu 93 487 38 38

CAMBRA DE COMERÇ DE LLEIDA
DATA: dimarts, 23 de març de 16:00 h a 19:00 h
ADREÇA: C. Anselm Clavé, 2 - 25007 Lleida
INSCRIPCIÓ:
torrentidedeu 93 487 38 38

CAMBRA DE COMERÇ DE TÀRREGA
DATA: dijous, 22 d’abril de 18:00 h a 21:00 h
ADREÇA: Plaça Major, 4 - 25300 Tàrrega
INSCRIPCIÓ:
torrentidedeu 93 487 38 38

CAMBRA DE COMERÇ DE SANT FELIU DE GUÍXOLS
DATA: dijous, 29 d’abril de 09:30 h a 12:00 h
ADREÇA: Passeig del Mar, 40 - 17220 St. Feliu de Guíxols
INSCRIPCIÓ:
torrentidedeu 93 487 38 38

27 de maig de 2010

Molts socis heu manifestat una forta inquietud vers la professionalització a la pime familiar. Sobre quins són els òrgans de govern i direcció familiars i empresarials adients i necessaris, les seves funcions i competències, el seu abast, com ens ho hem de fer a casa nostra?.

Hem pensat que aquest serà un bon tema a debatre el dijous 27 de maig:

PROFESSIONALITZACIÓ DE LA

PIME FAMILIAR

ÒRGANS DE GOVERN I DIRECCIÓ

L'hora d'inici de la sessió és a les 7 de la tarda. En finalitzar la jornada es serveix una copa de cava per facilitar la comunicació i networking entre els socis.

Ja podeu confirmar la vostra assistència a la propera sessió de debat prement l'enllaç que hi ha a continuació o des de la pàgina web de 'EL CLUB' www.familiaempresaria.com en l'apartat Activitats - Calendari de trobades.

CONFIRMAR ASSISTÈNCIA

EL BLOG DE ‘EL CLUB DE LES FAMÍLIES EMPRESÀRIES’

A través del nou BLOG de ‘EL CLUB’ podem conèixer diferents opinions del socis.

És una manera de participar activament i donar valor afegit per a tots aquells que no podeu assistir a les sessions presencials, així com també per a vosaltres que assistiu als debats.

Us agraïm els comentaris sobre els temes que estan oberts:

SI CAP DELS NOSTRES FILLS HI VOL TREBALLAR, QUE FAREM EL DIA DE DEMÀ AMB LA NOSTRA PIME FAMILIAR?

SABEM MANTENIR LA IL·LUSIÓ PEL PROJECTE EMPRESARIAL DURANT LA CRISI?

CENTRE PER AL DESENVOLUPAMENT DE LA FAMÍLIA EMPRESÀRIA

Amb més de 15 anys oferint solucions a Famílies Empresàries de tot Catalunya decidim evolucionar per donar-los més valor afegit i per això hem creat el CENTRE PER AL DESENVOLUPAMENT DE LA FAMÍLIA EMPRESÀRIA de torrentidedeu a Collbató.

Una extensa reflexió sobre les necessitats dels nostres clients i de com donar-los cada dia més satisfacció, ens possibilita emprendre aquesta nova estratègia d’oferir els nostres serveis per a les famílies empresàries i per a les seves pime familiars en un marc incomparable, al peu del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat a només 30 minuts de Barcelona i de fàcil connexió amb Igualada, Manresa, Vic, Terrassa, Sabadell, Tarragona, Lleida, Girona (prop de la nova autovia B-40 Abrera-Granollers) i al costat d’EADA Collbató.

El CENTRE PER AL DESENVOLUPAMENT DE LA FAMÍLIA EMPRESÀRIA, de torrentidedeu a Collbató, ofereix els mitjans, els recursos i l’assessorament professional necessaris per dur a terme reunions d’èxit tant de família empresària com d’empresa familiar. Idoni per a cohesionar grups i facilitar el treball en equip, gracies a l’ambient tranquil i acollidor. En el seu ampli jardí poden realitzar-se reunions i dinars.

REUNIONS DE FAMÍLIA EMPRESÀRIA

Els nostres professionals els acompanyaran i assessoraran en les Assemblees i Consells de Família Empresària per arribar a pactes per consens. Redactar el seu particular Protocol (Acord Familiar) i per dissenyar les adequades Estratègies de la Família Empresària. També els oferim el servei de mediació entre els membres de la família empresària, realització de processos d’avinença i de teràpia familiar empresarial.

REUNIONS D’EMPRESA FAMILIAR

Els brindem solucions professionals per a la seva pime familiar, acompanyant-los i assessorant-los en l’organització i desenvolupament del Consell d’Administració, de Comitès d’Estratègia i Comitès de Direcció, així com en la celebració de la Junta de Propietaris, amb l’adequat coaching als directius familiars.

FORMACIÓ. ESCOLA DE PROPIETARIS DE PIME FAMILIAR

EL CENTRE PER AL DESENVOLUPAMENT DE LA FAMÍLIA EMPRESÀRIA de torrentidedeu a Collbató també disposa de l’espai de formació ESCOLA DE PROPIETARIS DE PIME FAMILIAR, que ofereix cursos a mida per els membres de la família empresària directius i no directius, amb el professorat especialitzat que aporta experiència real i contrastada al costat de les famílies empresàries.

També des de l’ESCOLA DE PROPIETARIS DE PIME FAMILIAR organitzem activitats preventives – formatives per als membres d’una mateixa família empresària, treballant els temes de comunicació, relació, organització i conflicte a través de casos pràctics.

Centre per al Desenvolupament de la Família Empresària

Ronda d’Urgell, 31

08293 Collbató

93 487 38 38 – 636 66 17 05 (24h)

www.torrentidedeu.com - info@torrentidedeu.com

SABEM MANTENIR LA IL·LUSIÓ PEL PROJECTE EMPRESARIAL DURANT LA CRISI?

Difícil pregunta, tant per qui la fa o per qui l’hauria de fer, com també pels que s’espera que la responguin. Així doncs creiem fermament que és convenient fer-nos la pregunta de si sabem mantenir la il·lusió pel projecte empresarial propi dins d’aquesta gran crisi econòmica i financera actual?

Considero bàsic una resposta positiva, sinó serà gairebé impossible passar la crisi actual. Ara analitzem qui l’ha de fer la pregunta?. Ben segur que hi ha hagut molts moments de desànim. De voler tirar la tovallola, de desconcert absolut davant d’un horitzó encara tan incert. Veritablement qui faci la pregunta senyala lideratge. Saber entendre que ara més que mai som un equip de persones, tal vegada familiars i no familiars que compartim un projecte empresarial comú. Hem de saber distingir entre els diferents fòrums en la nostra pime familiar, per saber on l’hem de fer i a qui l’hem de fer, a la vegada que estar preparats per diferents respostes.

Segur que en el fòrum reservat a la família és on ens hem de sentir més acompanyats i on hem de saber generar més il·lusió, car els membres de la nostra família empresària han d’estar al màxim d’informats d’allò que veritablement està passant i quin moment estem vivint, així com els diferents escenaris amb els quals ens podem trobar en un futur pròxim. Ben segur que els membres de la família empresària no són tots els membres de la família, sinó només aquells que realment denoten un interès pel nostre projecte empresarial i que a la vegada l’entenen i el comparteixen amb passió.

L’altre fòrum és el de la propietat. Així ens permetrà donar-nos compte de qui forma part de la propietat de la nostra empresa familiar i de si és convenient seguir amb el mateixes persones i distribució, o si realment hem de fer-hi canvis. Tots sabem que l’òrgan més decisori és el de la propietat, per tant ha d’estar informat puntualment durant la crisi.

L’espai de l’assumpció de la responsabilitat davant de tercers és crucial en èpoques incertes, per tant els administradors ja sigui en forma col·legiada a través d’un consell d’administració o de forma individual si en són administradors únics, hauran de respondre de l’empresa i del que pugui afectar les seves decisions, ja sigui per acció o omissió. Es pot considerar que en èpoques com l’actual esdevé en un comitè de crisi.

L’últim fòrum el del grup de directors gestors de l’empresa haurà d’estar absolutament compromès i hem de vetllar perquè la il·lusió de tots els seus components sigui màxima.

Hem de recomanar que si tenim indecisos els haurem de convèncer, però sense aplicar cap mena de ràbia o rancúnia. Serà lícit que dubtin i per tant durant un temps més d’algun membre plantejarà incerteses. Només des del compromís pel nostre projecte empresarial familiar i des d’una posició al màxim responsable trobarem les forces necessàries per anar endavant, pot ser ens haurem de fer més petits però haurem de procurar la continuïtat.

Joan Alfons Torrent

RIVALS I GERMANS

L'ARTICLE

El passat dijous 25 de febrer vàrem debatre el tema de la rivalitat entre els germans d’una família empresària. En iniciar la sessió vam formular tres hipòtesis en forma de pregunta per intentar trobar les respostes entre tots els socis assistents:

  1. Potser en les famílies empresàries hi ha un nou germen perquè sorgeixin rivalitats que mai varen manifestar-se en la infantesa?

  2. Si és així, podem identificar motius que poden fer sorgir gelosia i per tant rivalitat entre els germans d’una família empresària?

  3. Alhora podrem pensar en actuacions preventives que disminueixin les possibles rivalitats entre ells?

Per centrar el tema vèiem que en la rivalitat hi ha un component important de gelosia i a vegades també d’enveja. Cal diferenciar entre gelosia i enveja, ja que es confonen i són psicològicament ben diferents.

La GELOSIA involucra a tres persones i està connectada amb el TENIR. La gelosia és una resposta que es manifesta quan la persona percep l’amenaça (real o figurada) d’un tercer en una relació que considera valuosa.

L’ENVEJA involucra a dues persones i està connectada amb el NO TENIR. La persona que experimenta enveja desitja alguna cosa que pertany a l’altra persona i a més no vol que aquella ho tingui. L’enveja té una càrrega de connotació més negativa que la gelosia. És una expressió d’hostilitat cap a algú que, generalment, és percebut com a superior i un desig de la possessió d’aquest avantatge i a la “destrucció” imaginària de la persona superior.

En tota relació de germans, durant la infantesa i l’adolescència el sentiment de rivalitat es produeix amb certa freqüència. Quan aquests creixen la rivalitat o la seva manifestació sol desaparèixer. Tot i que pot tornar a reaparèixer quan s’han de prendre decisions conjuntes com poden ser algunes relacionades amb la vellesa dels pares, o d’altres de caire material en el moment de compartir despeses o acceptar les herències.

Ara bé, què passa en les famílies empresàries que comparteixen propietat, govern i/o gestió de les seves empreses, hi ha moltes més ocasions perquè les rivalitats latents es manifestin.

En un moment delicat com és el del relleu generacional poden emergir aquestes rivalitats, que potser, fins aleshores han estat latents.

Com a exemple, un germà pot sentir rivalitat cap a un altre per la gelosia que li provoca que el seu pare triï a l’altre, enlloc de a ell, per ocupar un lloc de responsabilitat en l’empresa familiar. Alhora que també pot experimentar enveja entendre que el germà triat té millors competències que ell per desenvolupar el càrrec.

En la sessió, un cop centrat el tema vàrem treballar-lo a través de diversos ‘talls’ escenificats de situacions de rivalitat entre germans d’una pime familiar. Es van poder identificar en aquestes situacions la gelosia i l’enveja per part de qui sentia la rivalitat i també com un germà pot ocupar en una situació el paper del rival i en una altra el paper contrari, és a dir cap a qui se sent la rivalitat.

Per donar resposta a les preguntes inicials es va entendre que en les famílies empresàries en compartir tant el temps de treball com després altre temps com a família poden donar-se més ocasions perquè emergeixi aquesta rivalitat entre els germans.

Però aquest no va ser el motiu que es va assenyalar com a principal causant. Creiem que hi ha altres motius que poden fomentar aquest sentiment i que hi incideixen d’una manera més directe. Motius que tenen a veure amb la manca de diàleg entre la família. Fins i tot els pares poden provocar-ho o potenciar-ho, sense voler, ni tampoc ser-ne gens conscients, amb decisions que prenen a banda, sense escoltar als fills, sense fer-los partícips, decisions que a vegades no es comuniquen, o es comuniquen malament.

Va haver-hi aportacions que defensaven que sentir rivalitat amb un germà no és una decisió pròpia. Per superar la gelosia, l’enveja i la rivalitat, en primer lloc cal ser-ne conscient. Per això és necessari entrar en un procés de reflexió, requereix maduresa, valentia, no atribuir la responsabilitat del què passa en els altres, tant si és el pare com si és el fill, i un professional extern i expert que ajudi a la família empresària en aquest procés.

Els processos de relleu generacional, canvi organitzacional i professionalització de la pime familiar poden ser una ocasió en que les rivalitats ressorgeixin o bé una oportunitat perquè la família empresària en surti enfortida. Caldrà tenir clar els objectius i el camí per arribar-hi, cohesionar i reunir als fills per explicar-los com veiem l’empresa i el futur i escoltar la seva pròpia visió i deixar-nos assessorar i acompanyar per professionals experts en aquests processos.

torrentidedeu

CONSELLERS DE LA FAMÍLIA EMPRESÀRIA

 
     
 

EL CLUB DE FAMÍLIES EMPRESÀRIES - torrentidedeu consultors, sl - c. Aragó, 186, 1r 2a - 08011 Barcelona - 93 4873838 - elclub@familiaempresaria.com