www.familiaempresaria.com

 
 

imprimir

Newsletter núm.2 - Abril de 2009

 
 

BENVINGUDA ALS NOUS SOCIS

CALENDARI DE TROBADES DE ‘EL CLUB’

Ens sentim contents i satisfets de comptar amb 14 nous socis que s’han donat d’alta aquest mes de març que representen un total de 7 famílies empresàries de les poblacions d’Alcover, Barcelona, Terrassa i Vic. En nom de ‘EL CLUB’ i de tots els socis us donem la benvinguda.

Considerem una bona notícia que dues d’aquestes famílies empresàries han conegut ‘EL CLUB’ a través d’altres socis que els han convidat a formar-ne part. Fent aquesta tasca de divulgació us heu convertit en ‘SOCIS DINAMITZADORS’ col·laborant en l’ampliació del número de socis. Volem animar-vos a tots que si coneixeu altres famílies empresàries les convideu a ‘EL CLUB’, ja que la participació de més socis ens aportarà diferents punts de vista i aquesta és una bona manera d’enriquir-nos tots.

Mensualment organitzem, a la seu de ‘EL CLUB’ a Barcelona, un debat amb un tema que heu triat els socis, per votació, en una de les sessions anteriors. En tenim tres que varen suscitar un gran interès en la tria i que protagonitzaran les trobades fins abans de les vacances d’estiu:

7 de maig

Diagnosi de continuïtat de la pime familiar en l’actual crisi econòmica financera.

Al final de la sessió es presentarà el llibre guanyador de la I convocatòria de narrativa empresarial ESADEAlumni i RBA ‘La tribu Siempre-lo-hemos-hecho-así’ que s’ha publicat aquest mes de març. Cada família empresària que assisteixi a la jornada rebrà l’obsequi d’un exemplar.

4 de juny

Acord Familiar vs Pactes Successoris.

9 de juliol

Com fer reunions efectives a l’empresa familiar i a la família empresària.

L’hora d’inici de les sessions és a les 7 de la tarda. Aquest nou horari que vàrem estrenar en la darrera sessió, ha tingut una millor acollida per part dels socis que hi varen assistir.

Reserveu la vostra plaça a través de la pàgina web: www.familiaempresaria.com, per correu electrònic: elclub@familiaempresaria.com o bé per telèfon 93·487·38·38.

‘EL CLUB’ S’APROPA A LES COMARQUES

En breu començarem a fer realitat un dels projectes inicials de ‘EL CLUB’ com és apropar-nos a la comarca dels socis. En aquest cas ens acull la Cambra de Comerç de Valls per fer-hi una trobada amb tots els Socis de la comarca de l’Alt Camp el dijous dia 21 de maig a les 7 de la tarda amb el tema Diagnosi de continuïtat de la pime familiar en l’actual crisi econòmica financera. Els socis assistents rebran l’obsequi del llibre ‘La Família Empresària Castells. Com gestionar els conflictes i la comunicació amb èxit en les empreses familiars’.

Recomanem als que ja sou socis que animeu a amics membres de famílies empresàries perquè s’associïn i participin en aquesta sessió de debat perquè sigui la primera de moltes.

També informar-vos que estem fent apropaments a associacions, cambres i organismes d’altres comarques i així poder apropar ‘EL CLUB’ a més punts de Catalunya. En aquest sentit fem una crida a aquells de vosaltres que tingueu la possibilitat de facilitar-nos contactes amb alguna seu perquè això sigui possible, ens ho comuniqueu i us sumeu als ‘SOCIS DINAMITZADORS’ que ja tenim.

UNITAT I COMPROMÍS DE LA FAMÍLIA EMPRESÀRIA. N’HI HA PROU PER SUPERAR LA CRISI

L'ARTICLE

Les persones establim prioritats en les nostres tries, ens relacionem amb les persones del nostre entorn en funció d’uns criteris propis, cadascú de nosaltres agafem uns compromisos personals i professionals diferents i també assumim responsabilitats desiguals. En la base d’aquestes diferències alhora d’establir les prioritats individuals, es troben els Valors que ens són propis.

Els Valors són criteris, judicis que estan presents en totes les persones, en la societat i també en les organitzacions. Ens orienten cap a una manera de fer les coses, ens marquen les nostres actituds, opinions i conductes. Són intangibles i els suposem en els altres veient com es comporten, ja que són part de la seva essència com a persones.

Els Valors representen per a l’ésser humà un dels més significatius mitjans per fer de la vida una pràctica gratificant i plena de satisfaccions. Part de la seva importància rau en el fet de proporcionar determinats coneixements que hom necessita per a la seva completa realització.

Aquests varien d’una persona a una altra, així com en la societat van canviant al llarg de les generacions. Quantes vegades hem escoltat i fins i tot hem dit que estem travessant una crisi de valors.Aquesta asseveració no significa que els valors desapareguin, sinó que alguns dels que eren vigents queden desbancats per d’altres que aporta la manera de fer i pensar de la generació més jove, allò que abans era prioritat pot passar a un grau notablement inferior en l’escala de valors. Per evolucionar socialment també ha d’haver una evolució en els Valors implícits, la qual cosa no significa que tots els canvis en l’escala de Valors representin una millora social o personal.

Els Valors es transmeten a través de l’educació, primer en la família i després a nivell social en l’escola. Per això les persones que conformen el grup familiar, la família, habitualment comparteixen part dels seus Valors, tot i que siguin persones diferents en la manera de pensar i de fer la vida.

En moltes famílies empresàries es repeteixen determinats Valors que les diferencien com a tal. Són els Valors de Dedicació, Responsabilitat, Compromís, Respecte, Honestedat, Sinceritat, Llibertat, Generositat, Perseverança i Unitat, entre d’altres.

En les famílies empresàries que els manca alguns d’aquests Valors, sorgeixen més dificultats per treballar, s’enfronten a més problemes afegits. Fins i tot, en moments de canvis com poden ser el relleu generacional o determinades crisis, el projecte empresarial fracassi o les relacions familiars es deteriorin o es trenquin.

Considerem que és del tot recomanable treballar els Valors de la Família Empresària per identificar-los, consolidar-los i millorar-los, així com també identificar aquells que els manquen per establir una estratègia per assolir-los. Tot això ho fem en el moment de treballar els Acords Familiars (protocol familiar), amb una metodologia pròpia en la qual intervenen aquells membres de la família empresària que es determina a priori. Posteriorment, en un segon moment, es pot fer una tasca similar a l’empresa per determinar els Valors d’aquesta, fent-hi participar als directius familiars i no familiars.

Considerem que els Valors d’Unitat i Compromís han d’estar presents en les famílies empresàries, tant en moments de crisi com en altres d’estabilitat.

Entenem la Unitat com la qualitat que té la família empresària per ser un tot, format de parts concordants.

On la comunicació entre els seus membres està basada en els Acords.

El Valor del Compromís significarà posar al màxim les seves capacitats per portar endavant tot allò que se’ls ha confiat. El compromís que es fa des del cor va més enllà de la signatura de qualsevol document o contracte.

Quan ens comprometem hauríem de conèixer les condiciones que estem acceptant i les obligacions que aquestes comporten.

El Compromís de la Família Empresària ha de ser aquella obligació contreta per un benefici acceptat:

  • El benefici de pertànyer a la família empresària.

  • El de ser o arribar a ser propietari de l’empresa familiar.

  • El d’arribar a formar part del consell d’administració.

  • El de poder-hi treballar.....

I sempre en funció dels Acords assolits

UNITAT I COMPROMÍS DE LA FAMÍLIA EMPRESÀRIA, N’HI HA PROU PER SUPERAR LA CRISI?

Després de la introducció, els socis que van participar en el debat del passat dijous 26 de març van concloure que aquests Valors d’Unitat i Compromís són indispensables, que s’han de pressuposar en la família empresària i en l’actual situació amb un plus afegit, però tot i així no seran suficients per superar l’actual crisi econòmica i financera que encara ha de durar un temps.

Algunes de les aportacions fetes defensaven que era necessària una major dedicació de la família empresària. Aquesta, produeix un efecte mirall cap els treballadors que també s’hi esforçaran més amb major dedicació, alguns socis van aportar exemples en aquest sentit, viscuts en la seva empresa familiar.

Es va debatre que sobretot també cal una bona estratègia empresarial, que ha de ser nova i potser diferent de la que ens servia fa un any. Ha d’estar adaptada al moment actual i revisar-la freqüentment. Ha canviat l’anterior validesa que portava als directius de les empreses familiars a determinar estratègies per a tres, cinc o déu anys. Al menys enguany hauríem d’anar revisant l’estratègia de la nostra empresa cada tres mesos, en funció dels canvis externs i també de la realitat interna de l’empresa. En les empreses familiars en procés de successió, la generació que cedeix el lideratge, pot aportar un gran valor afegit assumit el seu rol com a estrategs a llarg termini.

Es va destacar la necessitat d’una bona capacitació dels membres familiars que assumeixen funcions directives. Determinades competències es veuran afectades per bé o per mal per les actituds i valors dels seus protagonistes, d’altres es podran adquirir formant-se, seran les aptituds. Tan les actituds, com les aptituds, com una bona capacitat de lideratge es podran millorar en els successors amb un bon coaching.

Ara més que mai, cal mirar endavant, afrontar el futur amb positivisme, sense buscar els suposats culpables interns o externs de la situació d’avui de la nostra empresa familiar. Actuar amb Professionalitat a l’empresa i sobretot mostrant Confiança cap a les persones de la nostra organització familiars i no familiars, això serà possible gaudint de la Unitat i Compromís de la família empresària, alhora que aplicant els adequats mecanismes de control i supervisió en la nostra empresa familiar.

Finalment, es va treballar que el major compromís que es pot demanar a un membre de la família empresària arriba des de la propietat quan es veu necessària una aportació de capital dels socis o partícips. Aquesta realitat es va estimar que és diferent quan el propietari que ha d’invertir més capital, també col·labora en el disseny de l’estratègia de l’empresa i fins i tot en la seva aplicació en el dia a dia. Per aquells propietaris que no són ni consellers, ni directius, els serà absolutament necessari tenir una gran confiança amb les persones que assumeixen aquestes funcions i responsabilitats, i en una empresa familiar, a més, caldrà Unitat i Compromís de la Família Empresària.

 
     
 

EL CLUB DE FAMÍLIES EMPRESÀRIES - torrentidedeu consultors, sl - c. Aragó, 186, 1r 2a - 08011 Barcelona - 93 4873838 - elclub@familiaempresaria.com