si no visualitza correctament aquest mail, premi aquí.

 
 
 
 
 

Newsletter núm.20 - Febrer de 2013

 
 

CALENDARI DE TROBADES DE 'EL CLUB'

ESMORZARS EN FAMÍLIA EMPRESÀRIA

La propera sessió de 'El Club' va dirigida a empresaris i a futurs empresaris d’empreses familiars. A tots i totes els que tingueu ganes d’aprofundir en aquest tema us convidem a la sessió que tindrà lloc el proper:

dijous, 14 de març de 2013 a les 19h

A la seu de Barcelona, carrer Aragó, núm. 186 – 1r 2a.

Sóc un bon líder per a la meva Empresa Familiar?

Ja podeu confirmar la vostra assistència a la propera sessió de debat prement l'enllaç que hi ha a continuació o des de la pàgina web de 'EL CLUB' www.familiaempresaria.com en l'apartat Activitats - Calendari de trobades.

US HI ESPEREM A TOTS I A TOTES!

Ara a la vostra família empresària, podeu iniciar la reflexió que us ajudarà a posar ordre i millorar la vostra comunicació realitzant el vostre ESMORZAR EN FAMÍLIA EMPRESÀRIA.

L'ESMORZAR EN FAMÍLIA EMPRESÀRIA és exclusiu per a cada família empresària i està pensat perquè pugueu posar en comú les vostres inquietuds i exposar de manera oberta aquells temes que més us preocupen com a família empresària, com poden ser el relleu generacional, els acords de família, la professionalització de la vostra empresa, els conflictes en les relacions i els problemes econòmics que posen en perill la supervivència de les vostres empreses familiars i a vegades la relació entre pares, fills, germans i socis.

Té una durada de tres a quatre hores i és individualitzat per a cada família empresària.

Podeu participar-hi aquells membres que ho desitgeu (ja sigui una sola persona, dues, tres o tota la família empresària), acompanyats pels experts consultors Joan Alfons Torrent i Mercè Dedeu.

 

Es pot escollir la modalitat de matí o tarda, fins i tot en dissabtes, a la seu de Barcelona, a la de Collbató, o si ho preferiu a casa vostra.

Reserveu la data del vostre esmorzar al preu especial de 180 euros, trucant al 934873838 o bé per correu electrònic a elclub@familiaempresaria.com.

ETS UN BON LÍDER EN LA TEVA EMPRESA FAMILIAR?

veure Reflexió al BLOG >>

S’ha escrit molt sobre el lideratge en les empreses, però poc o quasi res sobre els diversos tipus de lideratge que tenen cabuda en una família empresària i per extensió en una empresa familiar. Encara menys s’ha parlat del suport emocional i personal que necessiten els líders familiars per a poder realitzar el treball que se’ls ha estat encomanat. Sobretot quan els líders ja no són els fundadors.

El lideratge en un sistema empresarial familiar ha de promoure la visió compartida, la disciplina i el diàleg en els àmbits de la família, de la propietat i de l’empresa familiar.

El bon líder és aquell que facilita les converses importants, s’enfronta als conflictes sense deixar passar massa temps i pren decisions, encara que difícils, en línea amb els objectius del grup. Sobretot ha de ser una persona amb coratge.

Els líders fomenten l’amor i el respecte per tenir cura de l’empresa i de la família, basant les seves decisions en principis establerts i no en criteris personals.

Els tipus de lideratge exercits per un fundador i propietari únic, per un equip de germans o de cosins són totalment diferents. Allò que funciona per a un pot ser fatal per als demés. En l’estadi del fundador i únic propietari, el tipus de lideratge habitualment utilitzat és que el líder només és un, i el seu paper és el de manar i dirigir sense massa negociació.

En un estadi multi generacional incipient, el tipus de lideratge ha de ser més col·laboratiu. Aquesta col·laboració es dóna tant en sentit vertical (del pare cap els fills i viceversa) com horitzontal (entre germans).

La comunicació i la negociació són elements indispensables per a l’èxit del lideratge en aquest tipus d’empreses familiars. Per tant el líder en una segona, tercera o més generacions ha de tenir molta cura en les seves accions i sobretot en les seves reaccions. Ha de procurar el consens en les decisions i l’equilibri entre els membres de la família empresària.

En estats multi generacionals avançats i complexos, la naturalesa del lideratge resideix en l’estructura, en la xarxa que és creï. Hi ha moltes persones, molts interessos i opinions, i es necessiten grans dosis de confiança, enteniment mutu i generositat. En aquests casos cal una gran organització, polítiques, procediments i molta planificació.

Joan Alfons Torrent Colomé

CONFLICTES PERMANENTS EN LES FAMÍLIES EMPRESÀRIES

L'ARTICLE

Les relacions entre persones, dintre dels grups organitzats, solen originar determinats conflictes bé sigui per qüestions en les que es discrepa, bé per diferents maneres d’afrontar les situacions o fins i tot per determinada química personal que fa barrejar en les discussions que es mantenen altres aspectes aliens a aquestes.
El conflicte és un aspecte normal i fins i tot saludable per al grup, sempre que el condueixi cap a assolir els seus objectius i a avaluar-ne constantment de nous.

La família és un sistema que està subjecta a les lleis de funcionament dels grups, malgrat això els conflictes dintre del grup familiar solen tenir una dificultat superior i si a més els parents comparteixen un projecte empresarial, és a dir són membres d’una família empresària les fonts de conflicte es multipliquen, així com la seva naturalesa.

Generalment quan un grup discuteix, ho fa sobre allò que diu que està discutint, aquesta premissa es basa en que hi entra en joc una vulneració de drets o es percep una amenaça recíproca d’interessos. Aquesta premissa no sempre és aplicable a la família empresària que tenen una història en la relació i que a més cada membre del grup hi juga un paper o rol que sustenta la convivència i la continuïtat del propi grup.

Quan la família empresària està en conflicte permanent i recurrent, les causes de les discussions solen ser per altres motius que el conflicte real encobert. Al darrera de conflictes permanents es pot identificar la inquietud compartida de que solucionant el conflicte explícit en sobrevindrà un de pitjor que està amagat. Així les raons emocionals de perllongar el conflicte acaben sent més fortes i inconscients que el desig conscient de resoldre’l.

Les reaccions dels membres de la família empresària davant la situació de conflicte entre ells, sovint són defensives de cadascú cap a la resta. Malgrat tot, poden arribar a presentar certa tolerància cap a la transgressió d’alguns aspectes de la norma amb la finalitat de protegir al grup d’alguna amenaça superior com pot ser afrontar els motius encoberts del conflicte.

Els diferents conflictes que van sorgint solen seguir un patró dinàmic i propi a cada família empresària, amb seqüències que es van repetint una i altra vegada. Si s’actua de manera diferent, fins i tot si s’acaba resolent el conflicte manifest, pot donar pas a que aflori el veritable conflicte de fons, aquí sorgeix la por a destapar la caixa de trons.

Sovint observem com alguns membres d’aquesta família empresària reaccionen de manera reactiva davant determinats comportaments d’un altre membre. Aquesta resposta reactiva, més enllà de ser una solució, acaba mantenint el conflicte, el prolonga i fins i tot el pot arribar a agreujar.

En el primer moment de la crisi financera i econòmica global, s’observava que les famílies empresàries podien deixar temporalment de banda els conflictes i posar els seus esforços al servei d’afrontar la difícil situació. En prolongar-se la crisi, ha provocat que en moltes famílies empresàries tornin a aflorar els conflictes que s’havien aparcat.

La família empresària ha d’entendre que els conflictes en les seves relacions no es resoldran amb el temps. Cal que adoptin l’actitud d’afrontar-los conjuntament, amb maduresa i capacitat de diàleg, amb generositat per entendre la situació aliena i esmerçar temps i esforç.

Amb freqüència aquesta fita s’aconsegueix amb l’ajut d’un professional extern que ajudi a la família empresària a identificar allò que no poden verbalitzar perquè fa por. Ser capaços d’analitzar les veritables pors serà la clau per resoldre els seus conflictes, sobretot quan els han estat utilitzant per no haver de afrontar aquestes altres qüestions encobertes.

Mercè Dedeu Ribera

Si hi vols dir la teva entra al bloc: elclub.familiaempresaria.com on hi trobaràs aquest article i l’opció perquè opinis.

torrentidedeu

CONSELLERS DE LA FAMÍLIA EMPRESÀRIA

 
 

EL CLUB DE FAMÍLIES EMPRESÀRIES - torrentidedeu consultors, sl - c. Aragó, 186, 1r 2a - 08011 Barcelona - 93 4873838 - elclub@familiaempresaria.com

 
 

En compliment del disposat en la LOPD 15/1999 i en la Instrucció 1/1998 de la Agencia de Protecció de Dades, Torrent i Dedeu Consultors, SL (en endavant torrentidedeu), informa de que les dades de caràcter personal utilitzades per aquest enviament estan incloses en un fitxer el responsable del qual és torrentidedeu. Si desitja exercir els seus drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició, pot enviar una carta a torrentidedeu, c. Aragó, 186, 1r 2a, 08011, Barcelona o un correu electrònic a info@torrentidedeu.com