Newsletter núm.22 - Novembre de 2013

 
 

CALENDARI DE TROBADES DE 'EL CLUB'

JORNADES EN ASSOCIACIONS EMPRESARIALS

COM LI DIC A LA MEVA GERMANA QUE ESTIC DESCONTENT DE LA SEVA IMPLICACIÓ A L’EMPRESA?

Com afrontar aquest i altres temes difícils a la família empresària

"Una història real..."

En Jordi i la Montserrat són germans i gestionen l’empresa familiar que va fundar i va fer créixer el seu pare. Tant per l’entorn empresarial com pel familiar, són els principals referents d’Indústries Coll, SL.

Tanmateix, alguna qüestió no funciona bé, ja que en Jordi sent que, mentre ell té adquirit un fort compromís personal per desenvolupar l’empresa més enllà del que hauria de ser el seu horari de treball, la Montserrat no assumeix la implicació de la posició que ocupa: no aporta idees, deixa que els seus problemes personals afectin la responsabilitat que té a l’empresa, no fa un horari de treball complert, alhora que no deixa de posar pals a les rodes en les decisions estratègics que el seu germà vol tirar endavant.

En Jordi parla d’aquestes dificultats amb la seva parella, amb un altre germà que no està en el negoci familiar, amb el seu millor amic, però no gosa a afrontar-lo allà on correspon: és a dir, mantenint una conversa amb la Montserrat perquè creu que ella ho explicaria a la mare i tot plegat acabaria afectant les relacions personals i familiars.

Què creus que hauria de fer en Jordi?

Aquesta història continuarà...

EL PROPER DIJOUS DIA 28 DE NOVEMBRE A LES 19H EN EL CLUB DE FAMÍLIES EMPRESÀRIES

JORNADA A L’AJUNTAMENT DE VIC- VICEMPRÈN

Us convidem el proper 5 de novembre a la jornada ‘Claus per a un Relleu Generacional d’èxit’ que realitzarem amb VICEMPRÈN, de 9:30 a 13:30 h.

La finalitat de la sessió cerca dotar als participants dels coneixements, instruments i habilitats necessàries per comprendre i millorar la dinàmica relacional, i així gestionar amb èxit els trets singulars de la Família Empresària a l’Empresa Familiar.

Aprofundir en processos de Relleu Generacional que s’hagin pogut dur a terme de manera planificada i amb la metodologia adequada, i que han esdevingut exitosos.

Si esteu interessats en assistir-hi feu la vostra inscripció en el següent link:

http://www.vicempren.cat/la-idea/formacio-empresarial/creem-jornades-pel-creixement-empresarial/

JORNADA AMB EL GREMI DE PASTISSERIA

El passat 8 d’octubre torrentidedeu va participar en les Jornades Exponadal 2013 organitzades pel Gremi de Pastisseria a Barcelona amb una ponència sobre ‘El Relleu Generacional en el petit i mitjà comerç familiar’.

Es va comptar amb la participació d’un total de més 60 pastisseres i pastissers i va permetre fer una reflexió conjunta sobre el Relleu Generacional en aquests comerços en un moment com l’actual.

Els assistents, a més d’escoltar els consells sobre els elements a planificar en aquest procés, també van intercanviar les seves pròpies experiències i dificultats a l’hora d’afrontar aquest repte. Segons paraules de Joan Alfons Torrent el millor sempre és planificar a temps i establir comunicació i diàleg entre tots els membres de la família empresària d’ambdues generacions.

Programa la jornada

Fotografies a facebook

ESMORZARS EN FAMÍLIA EMPRESÀRIA

 

Ara a la vostra família empresària, podeu iniciar la reflexió que us ajudarà a posar ordre i millorar la vostra comunicació realitzant el vostre ESMORZAR EN FAMÍLIA EMPRESÀRIA.

L'ESMORZAR EN FAMÍLIA EMPRESÀRIA és exclusiu per a cada família empresària i està pensat perquè pugueu posar en comú les vostres inquietuds i exposar de manera oberta aquells temes que més us preocupen com a família empresària, com poden ser el relleu generacional, els acords de família, la professionalització de la vostra empresa, els conflictes en les relacions i els problemes econòmics que posen en perill la supervivència de les vostres empreses familiars i a vegades la relació entre pares, fills, germans i socis.

Té una durada de tres a quatre hores i és individualitzat per a cada família empresària. Podeu participar-hi aquells membres que ho desitgeu (ja sigui una sola persona, dues, tres o tota la família empresària), acompanyats pels experts consultors Joan Alfons Torrent i Mercè Dedeu.

Es pot escollir la modalitat de matí o tarda, fins i tot en dissabtes, a la seu de Barcelona, a la de Collbató, o si ho preferiu a casa vostra.

Reserveu la data del vostre esmorzar al preu especial de 180 euros, trucant al 934873838 o bé per correu electrònic a elclub@familiaempresaria.com.

TOT CONSOLIDANT EL RELLEU GENERACIONAL

L'ARTICLE

La majoria de vegades que prestem els nostres serveis de consultoria per les famílies empresàries en l’àmbit de la successió i del relleu generacional és per consolidar aquest llarg i delicat procés.

La demanda tant pot venir per part del succeït com del successor o successors. Si l’edat del succeït és elevada gairebé sempre són els successors els que volen posar ordre a tot un seguit de qüestions i circumstàncies que per a ells són gairebé bàsiques, en canvi per al succeït no són prou importants i li dóna poc valor al procés, creient que de manera natural tot es posarà en el seu lloc. D’altres vegades per al succeït això de posar-se d’acord amb els seus fills sobre temes que creu que són de la seva única decisió no li agrada massa doncs creu que el temps juga al seu favor i no en contra com hauria de pensar.

La principal característica que ens trobem en quasi tots els casos i que actua sempre com un contravalor és la manca de comunicació existent entre tots els que conformen la família empresària. Quantes vegades tot es dóna per sabut i per entès. Quan manca un veritable coneixement dels demés i ningú fa cap esforç per posar-se en el lloc de l’altre és el més sovint que ens trobem al començar a parlar amb els diferents membres de la família empresària. És per això que iniciem el procés mantenint entrevistes individuals amb els membres més significatius i això és perquè primer decidim qui forma i qui no forma part de la família empresària. Es tracta de gestionar les expectatives dels diferents components i que aquestes siguin vàlides dins l’estratègia de la família i de l’empresa.

Intentem crear un Consell de Família que sigui capaç de prendre decisions, consensuades per tots els seus membres, a fi d’arribar a formular els pertinents acords que regulin una veritable relació, i posi en clar, les relacions entre la família i l’empresa.

Ben segur que treballarem els aspectes clau vinculats a la Propietat. No podem oblidar que tot veritable procés de successió ha de contemplar també el present i futur a mig i llarg termini dels distints percentatges de participació que tindran els successors i d’altres familiars en la propietat de l’empresa. Perdre la majoria és molt delicat pel succeït, aquesta pèrdua de poder fa que tant sols en un trenta per cent dels casos estudiats es produeixi una veritable entrada en l’accionariat dels successors, sobretot en una primera etapa. La por a la pèrdua de poder i control fa que no es prenguin decisions i que els successors no acabin mai de gestionar correctament el que significa la seva empresa familiar.

També treballem l’aspecte del govern de l’empresa, és a dir, per qui està o estarà administrada, qui o quins ostenten o ostentaran la responsabilitat de la mateixa. Per tant qui ha de decidir sobre els aspectes més fonamentals i estratègics de l’empresa. Quantes vegades ens trobem en càrrecs de consellers a persones que no estan preparades per assolir aquestes funcions i responsabilitats amb la conseqüent mala imatge que això suposa per tercers. En un consell d’administració hem de trobar persones expertes tant de la família com professionals no familiars.

No oblidem l’actor principal de tota empresa familiar que és el seu Director General. S’ha fet ja el relleu, o encara estem en la fase tan complexa de compartir funcions i responsabilitats entre les dues generacions i que tants conflictes comporta. Qui pren les decisions a curt termini, qui vetlla per al dia a dia de l’empresa?

Per acabar no hem d’oblidar el lideratge. Qui l’ostenta, és aquest compartit, no està clar per a tothom?.

Hem d’intentar posar ordre i no malmetre les expectatives, il·lusions i esperances dels successors, a la vegada que estem fomentant un fort lideratge, estem assegurant la continuïtat de la nostra empresa familiar.

Joan Alfons Torrent Colomé

torrentidedeu

CONSELLERS DE LA FAMÍLIA EMPRESÀRIA

 
 

EL CLUB DE FAMÍLIES EMPRESÀRIES - torrentidedeu consultors, sl - c. Aragó, 186, 1r 2a - 08011 Barcelona - 93 4873838 - elclub@familiaempresaria.com