si no visualitza correctament aquest mail, premi aquí.

 
 
 
 
 

Newsletter núm.23 - Desembre de 2013

 
 

PROPERA SESSIÓ DE 'EL CLUB'

QUÈ PUC FER SI NO TINC PROU CONFIANÇA EN ELS MEUS FILLS?

Com afrontar aquest i altres temes difícils a la família empresària

"Una història real..."

En Pere té 72 anys, tres fills i és vidu des de fa quinze anys. Es dóna compte que s’està fent gran i vol fer la successió en la gestió de la seva empresa familiar en els dos fills que treballen a l’empresa, però no acaba de creure que tinguin prou qualitats per gestionar-la amb èxit. Li costa molt establir un diàleg obert amb els fills. Té molts dubtes i no sap què ha de fer?

Què creus que hauria de fer en Pere?

Aquesta història continuarà...

EL PROPER DIJOUS DIA 30 DE GENER A LES 19H EN EL CLUB DE FAMÍLIES EMPRESÀRIES

-

Bon Nadal a tots!

Us desitgem el millor

per al nou any 2014

-

ESMORZARS EN FAMÍLIA EMPRESÀRIA

Ara a la vostra família empresària, podeu iniciar la reflexió que us ajudarà a posar ordre i millorar la vostra comunicació realitzant el vostre ESMORZAR EN FAMÍLIA EMPRESÀRIA.

L'ESMORZAR EN FAMÍLIA EMPRESÀRIA és exclusiu per a cada família empresària i està pensat perquè pugueu posar en comú les vostres inquietuds i exposar de manera oberta aquells temes que més us preocupen com a família empresària, com poden ser el relleu generacional, els acords de família, la professionalització de la vostra empresa, els conflictes en les relacions i els problemes econòmics que posen en perill la supervivència de les vostres empreses familiars i a vegades la relació entre pares, fills, germans i socis.

Té una durada de tres a quatre hores i és individualitzat per a cada família empresària.

Podeu participar-hi aquells membres que ho desitgeu (ja sigui una sola persona, dues, tres o tota la família empresària), acompanyats pels experts consultors Joan Alfons Torrent i Mercè Dedeu.

 

Es pot escollir la modalitat de matí o tarda, fins i tot en dissabtes, a la seu de Barcelona, a la de Collbató, o si ho preferiu a casa vostra.

Reserveu la data del vostre esmorzar al preu especial de 180 euros, trucant al 934873838 o bé per correu electrònic a elclub@familiaempresaria.com.

EL COMPROMÍS DE LA FAMÍLIA EMPRESÀRIA AMB LA SEVA EMPRESA

El compromís dels membres de la família empresària amb la seva empresa familiar és un dels seus valors més importants a la vegada que un dels seus punts forts en aquests tipus d’organitzacions. Aquesta fortalesa es tradueix en un conjunt de persones que comprometen el seu capital i la seva carrera professional amb el desenvolupament d’un projecte empresarial. Per això es diu que les empreses familiars són capaces de sobreviure a crisis econòmiques a la vegada que sobreviure, innovar i afegir valor en sectors ja força madurs.

S’ha comprovat que aquells membres de la família que presenten uns nivells més grans de compromís amb l’organització mostren desitjos de continuar en la propietat, de desenvolupar la seva carrera professional en l’empresa familiar i es mostren satisfets amb el lloc que se’ls assigna dins de l’estructura de l’organització empresarial.

Quan un membre de la família se sent emocionalment lligat a l’empresa com a conseqüència de sentiments de felicitat, plenitud i autorealització que sent al treballar en la seva empresa familiar és quan podem parlar d’un compromís realment afectiu. Aquest tipus de compromís sorgeix quan l’empresa és capaç d’oferir oportunitats de carrera que són interessants per als membres de la família, que possibilitin la seva autorealització professional i personal.

Les seves conseqüències són elevats nivells d’esforç discrecional, comportament emprenedor, orientació al creixement i desenvolupament de l’empresa familiar i fort compromís amb la visió i missió empresarials.

El compromís és quelcom que no es pot donar per suposat i que per tant cal generar-lo, cuidar-lo i protegir-lo. La família empresària té la responsabilitat de gestionar el compromís dels seus membres amb l’empresa. Per això és convenient desenvolupar contextos familiars i organitzatius que fomentin el compromís entès com la identificació amb un projecte empresarial comú.

En el que cada membre del grup familiar es pot lligar lliure i voluntàriament amb el projecte empresarial. És necessari establir responsables de la seva gestió i mecanismes per avaluar periòdicament el nivell de compromís dels membres de la família, per tant cada família empresària ha d’establir els fòrums i rols adequats al seu cas.

Joan Alfons Torrent Colomé

ALLÒ QUE NO ES PARLA FA MAL

L'ARTICLE

La realitat pròpia del mercat i la situació global són dificultats dures de superar per a les empreses familiars. Els empresaris compteu amb la vostra experiència i la del vostre equip humà, amb la possibilitat de treballar estratègies adients i obrir mercats o oferir productes i serveis que us diferenciïn del competidors i us permetin oferir major valor afegit. Aquests mateixos empresaris d’èxit també us trobeu amb les dificultats derivades de les vostres relacions familiars. Superar-les poden esdevenir fites amb un grau de dificultat superior a la del mercat actual. Perquè hi intervenen les relacions, els sentiments, les expectatives, les il·lusions i els desànims vostres i de les persones que més estimeu. Perquè s’hi barregen amors i desamors, un registre totalment diferent al que hi ha en una estructura empresarial on la clau esdevé en la capacitat de generar riquesa.

En la darrera sessió de ‘EL CLUB’ del passat 28 de novembre vàrem tenir l’ocasió de reflexionar amb membres de diverses famílies empresàries sobre la dificultat que sovint tenim d’entendre’ns a l’empresa amb els familiars que compartim la gestió i govern d’aquesta.
A través del mètode del cas es va incidir sobre la importància de planificar la implicació de cada membre familiar en el transcurs de l’evolució natural de la família.

En el nostre treball amb membres de famílies empresàries, sovint, apareix la reticència de que treballar determinades qüestions controvertides representa destapar la ‘capsa de trons’ i d’aquí precipitar-se cap al trencament. Tanmateix podem comprovar com arriba a perjudicar allò que no es parla i es va fent gran de manera diferentment distorsionada per a cadascú de nosaltres, en funció de la nostra perspectiva i capacitat d’empatia.

En moltes famílies empresàries falla la comunicació. És una constant que observem diàriament. Comunicar-nos ens fa por. Si a més hi afegim sentiments contraposats i unes expectatives que no sempre es corresponen fidelment amb la realitat, tindrem el conflicte servit.
Quan la família decideix demanar recolzament per iniciar un procés de relleu generacional, de consolidació d’aquest o d’acord familiar, en el millor dels casos aquest conflicte encara no ha emergit de manera explícita, aleshores tenim més possibilitats d’èxit en el resultat i durant el camí.

Una de les metodologies que emprem per treballar el increment de la comunicació quan aquesta està perjudicada per visions oposades o postures confrontades són els ‘temps previs’ que implica els següents passos:

Si bé és aconsellable reflexionar i treballar la comunicació abans o durant la planificació del relleu generacional, ens trobem amb successions realitzades amb nul·la o escassa planificació i un resultat poc satisfactori. També en aquests casos és efectiu treballar la comunicació amb els diferents temps que indiquem en el quadre i amb l’objectiu dirigit cap a Consolidar el Relleu Generacional que haurà d’incloure altres metodologies més enllà de la pròpia comunicació i s’hauran d’avaluar en cada cas.

De dificultats ja en tenim prou amb les de fora, treballem per no crear-nos-en internament!

Mercè Dedeu Ribera

torrentidedeu

CONSELLERS DE LA FAMÍLIA EMPRESÀRIA

 
 

EL CLUB DE FAMÍLIES EMPRESÀRIES - torrentidedeu consultors, sl - c. Aragó, 186, 1r 2a - 08011 Barcelona - 93 4873838 - elclub@familiaempresaria.com