Newsletter núm.24 - Febrer de 2014

 
 

CALENDARI DE TROBADES DE 'EL CLUB'

JORNADES EN ASSOCIACIONS EMPRESARIALS

COM PUC CONVÈNCER AL MEU PARE PERQUÈ COMPTI AMB MI?

Com afrontar aquest i altres temes difícils a la família empresària

"Una història real..."

Potser sí que m’he equivocat més d’una o de dues vegades, potser sí que sempre vull tenir la raó, tal vegada la relació amb els meus germans no és prou bona. El pare m’imposa molt, la seva sola presència em posa nerviós. Suposo que amb aquesta actitud i manera de fer no genero prou confiança.

Voldria ser el seu successor, però no ser com assolir-ho, tot depèn d’ell!

Sessió dirigida a pares, mares, fills i filles de la família empresària

Aquesta història continuarà...

EL PROPER DIJOUS DIA 6 DE MARÇ A LES 19H EN EL CLUB DE FAMÍLIES EMPRESÀRIES

JORNADA A CEPTA (TARRAGONA)

Us convidem el proper 27 de febrer a la sessió ‘Com transformar la família en família empresària’ que realitzarem a CEPTA, de 9:30 a 11:30 h.

No totes les famílies propietàries arriben a ser veritables Famílies Empresàries. Podem pensar erròniament que per ser una família empresària només cal que aquesta sigui propietària d’una empresa, ja que la circumstància d’ostentar aquesta propietat no és més que un factor indispensable que per si sol no converteix els membres de la família en Família Empresària.

El pas que ajuda a una família a convertir-se en Família Empresària més que un fet puntual és un procés en el temps. Per a algunes famílies és un procés natural i gradual. En altres cal fer un treball per aconseguir el propòsit.

L’objectiu de la sessió és dotar als participants de les eines que els permetin trobar el rol encertat que la família ha de posar en joc en la seva Pime Familiar.

La jornada serà conduïda per Joan Alfons Torrent i Mercè Dedeu, professionals experts en l’àmbit de les famílies empresàries des de les vessants organitzatives i de relacions personals.

Primer s'introduiran les temàtiques i posteriorment s'analitzaran i aprofundiran a través d'un cas pràctic amb la intervenció activa de tots els participants.

PRIVILEGIS DE LA FAMÍLIA EMPRESÀRIA

REFLEXIÓ

Un privilegi és un avantatge excepcional, exclusiu o especial concedit a algun membre de la família empresària pel fet de pertànyer a ella. També es pot considerar un privilegi quan ens alliberen d’una càrrega, o ens concedeixen una exempció a una obligació. Els privilegis es gaudeixen, però s’han de demanar o s’han d’acordar.

Treballar a l’empresa familiar, pel fet de ser un membre directe de la família empresària, és un dret o és un privilegi? O cap dels dos?

Quantes vegades hem assistit a la consideració de que és un dret pels fills d’un empresari el que aquests necessàriament tinguin un lloc de treball en l’empresa familiar. En quantes famílies això es viu d’aquesta manera i no com un privilegi. Cal que reflexionem de si la possibilitat de treballar a l’empresa de la família és o no un dret, fins i tot si es pot considerar un privilegi i potser cada vegada que algú pretengui treballar-hi s’ha de prendre la decisió i no condicionar-la a que d’altres hagin aconseguit abans aquest privilegi.

En general podríem acordar que si es concedeixen privilegis han de ser per a tots iguals, sinó entrem en discriminacions que poden fer molt mal.

Quantes vegades preguntem a membres de famílies empresàries si gaudeixen de privilegis i ens contesten en principi que no, però després es donen compte dels que arriben a gaudir ja sigui perquè tenen avantatges respecte dels treballadors no familiars o que se’ls exonera de determinades obligacions. Aquests privilegis solen tenir la forma de cotxes d’empresa d’alta gama, dinars, targetes de crèdit, pàrkings, ..., fins i tot diferències de sous substancials amb altres treballadors no familiars, dies de festa, horaris especials, etc.

També hauríem d’aconsellar que no existissin privilegis pels membres de la família si no volem entrar en conflictes i enveges amb altres professionals no familiars.

Joan Alfons Torrent Colomé

 PER QUÈ NO TINC PROU CONFIANÇA EN ELS MEUS FILLS?

L'ARTICLE

En la darrera sessió de ‘EL CLUB’ vàrem tenir l’oportunitat de reflexionar amb empresaris familiars sobre aspectes que afavoreixen que els pares tinguin confiança o desconfiïn dels seus fills.

Per a cadascú els motius poden ser ben diversos i segur que el punt de mira també es veu modificat en la vivència del pare o de la mare i si a més no treballa a l’empresa familiar pot arribar a costar més conciliar les perspectives dels pares.

Una de les variables que veiem que està influint en el tema de la confiança és la idiosincràsia entre un fundador i un successor continuador. Aquest/a jove/a, en general, sol adoptar el seu rol des d’una perspectiva de més professionalització i de menys emprenedoria que ho va fer el seu antecessor i si aquesta diferència no es treballa, pot estar generant dificultats de comprensió de com treballa el successor/a.

Tal i com va explicar Joan Alfons Torrent, per generar una base de confiança cal establir uns bons mecanismes de control. Alhora que servirà perquè el successor pugui explicar la seva feina, també serà un indicador indispensable per saber com està l’empresa en tot moment i així poder ratificar que l’estratègia marcada dóna bons resultats o bé la possibilitat de modificar-la a temps en menor o major grau.

El moment de la successió és un procés complex del que cal tenir una cura especial i on els protagonistes han de mantenir una bona comunicació, ser flexibles, rigorosos i tolerants.

El moment de la successió és una etapa única de convivència entre ambdues generacions. que si es programa i executa amb cura i professionalitat, ens donarà bons resultats, bones vivències i reforçarà la relació entre pares i fills. Tanmateix per ajudar a mantenir aquesta professionalitat en les possibles discrepàncies és adient fer-la amb un acompanyament professional extern adequat, un expert mediador.

Al final de la sessió es va treballar el quadre de professionalització de l’empresa familiar on es tenen en compte els quatre fòrums (família, propietat, govern i direcció) a crear i fer funcionar i les persones que n’han de formar part:

Mercè Dedeu Ribera

torrentidedeu

CONSELLERS DE LA FAMÍLIA EMPRESÀRIA

 
 

EL CLUB DE FAMÍLIES EMPRESÀRIES - torrentidedeu consultors, sl - c. Aragó, 186, 1r 2a - 08011 Barcelona - 93 4873838 - elclub@familiaempresaria.com