Newsletter núm.25 - Abril de 2014

 
 

EN MEMÒRIA D’ANTONI XAVIER MASSAGUÉ

El passat 28 de febrer en el tanatori de les Corts vàrem assistir al comiat del nostre bon amic Antoni Xavier Massagué. Tota la família, mare, esposa, fills, germans, nebots i molts, molts amics li vàrem rendir homenatge i record a la seva persona.

Des del Consell d’Administració ens haurem d’anar acostumant a que no hi sigui. Les decisions les haurem d’anar prenen sense el seu savi consell. Així ell ho hagués volgut. Malgrat no estigui amb nosaltres seguirem sent afortunats amb la presència del seu record en totes les nostres decisions, doncs sabem com continuar gràcies a la confiança i a la comunicació que sempre va generar i que va fer que tots els membres de la seva Família Empresària en gaudeixin avui.

Adéu Antoni, fins sempre!

Joan Alfons Torrent Colomé

Assessor del Consell d’Administració d’Industrias GMB, SA

CALENDARI DE TROBADES DE 'EL CLUB'

ESMORZARS EN FAMÍLIA EMPRESÀRIA

COM TRANSFORMAR LA FAMÍLIA EN FAMÍLIA EMPRESÀRIA?

No totes les famílies propietàries d’una empresa, arriben a ser veritables famílies empresàries.

Les pime familiars d’aquelles famílies propietàries que aconsegueixen ser Famílies Empresàries perduren més generacions!

Sessió dirigida a pares, mares, fills i filles de la família empresària

EL PROPER DIJOUS DIA 15 DE MAIG A LES 19H EN EL CLUB DE FAMÍLIES EMPRESÀRIES

Ara a la vostra família empresària, podeu iniciar la reflexió que us ajudarà a posar ordre i millorar la vostra comunicació realitzant el vostre ESMORZAR EN FAMÍLIA EMPRESÀRIA.

L'ESMORZAR EN FAMÍLIA EMPRESÀRIA és exclusiu per a cada família empresària i està pensat perquè pugueu posar en comú les vostres inquietuds i exposar de manera oberta aquells temes que més us preocupen com a família empresària, com poden ser el relleu generacional, els acords de família, la professionalització de la vostra empresa, els conflictes en les relacions i els problemes econòmics que posen en perill la supervivència de les vostres empreses familiars i a vegades la relació entre pares, fills, germans i socis.

Té una durada de tres a quatre hores i és individualitzat per a cada família empresària.

Podeu participar-hi aquells membres que ho desitgeu (ja sigui una sola persona, dues, tres o tota la família empresària), acompanyats pels experts consultors Joan Alfons Torrent i Mercè Dedeu.

 

Es pot escollir la modalitat de matí o tarda, fins i tot en dissabtes, a la seu de Barcelona, a la de Collbató, o si ho preferiu a casa vostra.

Reserveu la data del vostre esmorzar al preu especial de 180 euros, trucant al 934873838 o bé per correu electrònic a elclub@familiaempresaria.com.

JORNADA REALITZADA A CEPTA - TARRAGONA

El passat 27 de febrer CEPTA ens va obrir les portes per realitzar una jornada per a famílies empresàries de Tarragona.

Cal destacar la màxima participació per part dels assistents, gràcies a la seva aportació vam assolir una sessió interactiva en la que es va poder reflexionar i treballar diverses inquietuds en les relacions família / empresa.

  D’AMO A PRESIDENT DEL CONSELL D’ADMINISTRACIÓ

L'ARTICLE

La majoria de les empreses familiars a les que assessorem van sorgir d’un emprenedor que va identificar una oportunitat en el mercat. En primer lloc va muntar el seu negoci i el va anant desenvolupant. Per tant va haver de lluitar, obrir-se pas i sobreviure per cercar la continuïtat de la seva empresa. En aquesta fase, que pot durar força anys, ell ho és tot o pràcticament tot. Així doncs parlar de propietat, govern i direcció és impossible, ja que aquest emprenedor ocupa tots aquests estadis. Tal vegada la seva parella s’hi hagi involucrat, però el protagonista clar és el fundador. Tota l’empresa gira al seu voltant.

Arribarà un moment, però, que haurà de plantejar-se l’inevitable relleu, la successió, si és que realment té prou seny, haurà de pensar llavors en la seva família si és que vol la continuïtat com a empresa familiar, potser pensarà en vendre-la, però ben segur que haurà de prendre decisions si no vol que l’empresa mori amb ell. En aquestes empreses en les que existeixen amos, la successió sol ser més complexa. Hi ha els que creuen que ningú podrà ser igual o millor que ell. Alguns, generen desconfiança vers els professionals que tenen iniciatives i només s’envolten de persones submises que mai puguin fer-los ombra.

Si realment el que vol és convertir-la en una veritable empresa familiar haurà de crear determinats fòrums tant en la família com en l’empresa i que sobretot el funcionament normal no depengui del seu fundador. Ben segur que haurà d’escollir un successor en la Direcció General i procurar que funcioni amb un equip prou vàlid de professionals. També haurà de constituir un Consell d’Administració per donar continuïtat a l’empresa on es treballi l’estratègia i les grans línees d’actuació futura, el llarg termini, tal vegada les inversions més importants i es controli la marxa del negoci. Per tant serà clau la determinació de funcions i responsabilitats de tots els màxims responsables, ja sigui en la direcció executiva com en el govern de l’empresa familiar.

Haurà també de pensar en organitzar la seva família i com transformar-la en una veritable família empresària, per tant haurà de pensar com crear les regles del joc que posin ordre en les relacions família – empresa. El millor serà que arribi a Acords entre tots aquells membres de la família que comparteixin l’objectiu comú que no és altre que la continuïtat de la seva empresa familiar.

Joan Alfons Torrent

torrentidedeu

CONSELLERS DE LA FAMÍLIA EMPRESÀRIA

 
 

EL CLUB DE FAMÍLIES EMPRESÀRIES - torrentidedeu consultors, sl - c. Aragó, 186, 1r 2a - 08011 Barcelona - 93 4873838 - elclub@familiaempresaria.com